Grenzen-loos Eten

Vanwege COVID-19 en de daarbij horende maatregelen gaat Grenzen-loos Eten voorlopig niet door. Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten voor nieuwe data.

Ontmoeting en interactie

“Grenzen-Loos eten” is een initiatief van Mie Pieters.

In ons land wonen vluchtelingen die na het verkrijgen van een verblijfsvergunning gaan wonen en werken in Nederland en worden onze buren.

Maar over het algemeen kennen we deze nieuw buren niet. We komen ze niet vaak tegen in ons dagelijks leven en gaan niet actief naar hen op zoek.

Dit kan anders. Daarom organiseert Mie Pieters in samenwerking met Broodje Aap & Linke Soep elke twee maanden een interculturele avond.

Vluchtelingen en vrijwilligers zullen samen een avondvullend programma samenstellen in ons café. Er wordt een maaltijd gekookt uit het land van herkomst, er wordt muziek gemaakt, verhalen verteld etc. Ook zullen er elke avond tolken aanwezig zijn, zodat er onderling gecommuniceerd kan worden tussen de vluchtelingen en andere gasten. De maaltijden worden verzorgt door vrijwilligers van Broodje Aap & Linke Soep.

Het doel van deze avonden is: is ontmoeting en interactie.

Voor de avond betaalt u €20,00. Exclusief de drankjes. Aanvang 19.00 uur. Reserveren is noodzakelijk. Mail naar info@miepieters.nl en u krijgt een bevestiging.

Filmimpressie van de eerste editie

Vrijwilligers

Dit mooie project kan alleen maar blijven bestaan met de hulp van vrijwilligers. Daarom zijn we nog op zoek naar verschillende soorten vrijwilligers:

1) Vrijwilligers die het hele project mee aansturen. Dat wil zeggen dat zij ervoor zorgen dat alles geregeld is voor de eerstvolgende avond.
2) Vrijwilligers voor de avond zelf:

– Twee dagen staan de vrijwillige koks te koken in de keuken. We hebben vrijwilligers nodig die mee willen afwassen en de keuken opruimen.
– Inrichting van de zaal.
– Gasten ontvangen en geld innen voor het eten.
– Kinderen bezighouden: bijv. schminken, spelletjes, tekenen etc.
– Bediening (ervaring vereist).
– Borden en servies mee uithalen.
– Afwassen tijdens de avond tot ongeveer 23.00 uur.
– Na 22.00 uur zaal opruimen.

Mocht je het leuk vinden om een van deze taken mee te ondersteunen, mail dan naar info@miepieters.nl en we nemen snel contact met je op.