Calendar

mrt
8
zo
BlueSox @ Café Mie Pieters
mrt 8 @ 15:00
BlueSox @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

BlueSox in Café Mie Pieters met een pittige pot frisse blues

BlueSox speelt blues, doorspekt met rhythm & blues: frisse, swingende nummers, geen platgetreden paden. Maar de band is ook niet te flauw om in soul en latin te duiken om daarmee de songs te arrangeren. Het repertoire zit vol verrassingen.

De band bestaat al ruim 25 jaar en slaagt er steeds weer in om genoeg gigs binnen te halen op allerlei locaties, van cafés, clubs tot festivals. BlueSox heeft al heel wat blueskilometers op de teller. De afgelopen tijd heeft de band succesvolle optredens gedaan op o.a. bluesfestival Blues & Roots in Brühl (Duitsland) en was support act bij Erick Steckel (USA) en Sean Webster (UK). BlueSox heeft ook gespeeld in de after party van Johan Derksen’s ‘Keeping the Blues Alive’ tour. En hoeveel de mannen er ook van houden om op de grotere evenementen te spelen, ze zijn meer dan blij als ze de lokale kroeg om de hoek kunnen opvrolijken met live muziek. BlueSox bestaat uit zanger/gitarist Cor Paridaans, die tekent voor de eigen nummers, mondharmonicavirtuoos/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner.

De band laat zich niet graag in een blueshokje stoppen. ‘En dat zou ook jammer zijn’, legt gitarist Cor Paridaans uit. ‘We hebben alle vier een andere muzikale achtergrond met blues als gedeelde passie en daar danken we onze speciale sound aan. En die slaat aan in blueskringen. We klinken gewoon anders dan de standaard bluesband.’ Ruurd van der Vegt vult aan: ‘En natuurlijk hebben we ook onze favoriete bluesartiesten. We spelen graag nummers van The Fabulous Thunderbirds en van een van mijn harmonicahelden, Gary Primich.

BlueSox krijgt bezoekers makkelijk aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band: drie sets en dan samen met de band in Mie Pieters aan de boogie!

apr
12
zo
Moonglow @ Café Mie Pieters
apr 12 @ 15:00
Moonglow @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

De sexy, jazzy sound van Moonglow
Moonglow is all about jazz, groove and dance. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zangeres Marianne bespeelt het publiek met haar vocalen en presence. Zomaar wat opmerkingen uit de media: “Een stem weggelopen uit de jaren dertig” en “het plezier spat er vanaf.” Van jong tot oud, iedereen valt voor deze sexy en unieke sounds. Moonglow speelde al op jazz festivals in heel Nederland: van Amstelveen tot Breda, van Wageningen tot Maastricht. Een groot publiek voelt zich aangetrokken tot Moonglows tijdloze muziek.

Ervaren muzikanten
De muzikanten beschikken over een flinke dosis ervaring. Zo hebben gitarist Jos en zangeres Marianne al eens de grote zaal van Paradiso aan het dansen gekregen. Saxofonist Douwe studeerde sax aan het conservatorium van Arnhem en begeleidde bekende jazz-zangeressen als Denise Jannah en Dorona Alberti (Gare du Nord).

De Volkskrant: De muzikanten van deze Nederlandse band zetten samen een dijk van een sound neer: moderne liedjes met een vleugje oude jazz.
Bram Schouten, programmeur Meerjazz: “Deze band speelde de sterren van de hemel.”

Bezetting:
Marianne van den Bergh – vocals
Jeroen Oosterbos – drums
Douwe Laansma – tenor en sopraan sax
Jos van de Gruiter – gitaar en samples

Links:
http://www.moonglowmusic.nl (muziek, foto’s, video)
https://www.facebook.com/moonglowgrooves
https://soundcloud.com/moonglow_music (muziek)
https://youtu.be/hZNvMfjYJss (promo video)
https://youtu.be/5rM6odUB-J8 (korte live video)