Calendar

mrt
8
zo
BlueSox @ Café Mie Pieters
mrt 8 @ 15:00
BlueSox @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

BlueSox in Café Mie Pieters met een pittige pot frisse blues

BlueSox speelt blues, doorspekt met rhythm & blues: frisse, swingende nummers, geen platgetreden paden. Maar de band is ook niet te flauw om in soul en latin te duiken om daarmee de songs te arrangeren. Het repertoire zit vol verrassingen.

De band bestaat al ruim 25 jaar en slaagt er steeds weer in om genoeg gigs binnen te halen op allerlei locaties, van cafés, clubs tot festivals. BlueSox heeft al heel wat blueskilometers op de teller. De afgelopen tijd heeft de band succesvolle optredens gedaan op o.a. bluesfestival Blues & Roots in Brühl (Duitsland) en was support act bij Erick Steckel (USA) en Sean Webster (UK). BlueSox heeft ook gespeeld in de after party van Johan Derksen’s ‘Keeping the Blues Alive’ tour. En hoeveel de mannen er ook van houden om op de grotere evenementen te spelen, ze zijn meer dan blij als ze de lokale kroeg om de hoek kunnen opvrolijken met live muziek. BlueSox bestaat uit zanger/gitarist Cor Paridaans, die tekent voor de eigen nummers, mondharmonicavirtuoos/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner.

De band laat zich niet graag in een blueshokje stoppen. ‘En dat zou ook jammer zijn’, legt gitarist Cor Paridaans uit. ‘We hebben alle vier een andere muzikale achtergrond met blues als gedeelde passie en daar danken we onze speciale sound aan. En die slaat aan in blueskringen. We klinken gewoon anders dan de standaard bluesband.’ Ruurd van der Vegt vult aan: ‘En natuurlijk hebben we ook onze favoriete bluesartiesten. We spelen graag nummers van The Fabulous Thunderbirds en van een van mijn harmonicahelden, Gary Primich.

BlueSox krijgt bezoekers makkelijk aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band: drie sets en dan samen met de band in Mie Pieters aan de boogie!

mei
17
zo
Tuff Enuff Acoustic @ Café Mie Pieters
mei 17 @ 15:00
Tuff Enuff Acoustic @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Op zondag 17 mei treed Tuff Enuff Acoustic bij Mie Pieters. Aanvang 15.00 entree gratis

De muziek beweegt zich tussen blues/rock/pop/country/jazz en latin. Ze laten zich niet beperken tot één muziekstijl zodat je tijdens een optreden de meest verrassende stijlen langs zal horen komen. Herkenbare covers en eigen werk met een hoog ‘aha’ gehalte en een Brabants Blues-sausje. Onder de noemer ‘het hoeft niet hard te gaan om leuk te zijn’ spelen ze op een aanvaardbaar geluidsnivo. De muziek is toegankelijk voor een groot en divers publiek, voor dinerdates/ kleine kroegen / prive-feesten.  

Tuff Enuff Acoustic stond onder meer op ‘t bluesfestival in Oosterhout, bluesfestival Big Rivers in Dordrecht en Jazzfestival in Breda.  

Marcel is 44 jaar, een niet-stijlgebonden songwriter en heeft honderden songs op z’n naam staan (zie ook Youtube), zat voorheen in TisNieAnders en Cool Runnings uit Tilburg. Ad Dijkers is 57 jaar en heeft ervaring in diverse bluesbands en zat eerder in Dipstick Blues Confederence. Ferdinand Schmutzer ook wel BBB (beste bassist v. Brabant) speelt eigenlijk overal in en rond Brabant en Zuid-holland (o.a. Windmill BigBand, Kuifje en Kornuiten).

jul
19
zo
Vintage Brothers @ Café Mie Pieters
jul 19 @ 15:00
Vintage Brothers @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Op zondag 19 juli de Vintage Brothers Bij Mie Pieters. Aanvang 15.00 uur entree gratis.

The Vintage Brothers is een uniek bluesduo. Sinds 2004 treden we op in kroegen, lokalen, festivals en zelfs huiskamers van en voor de bluesliefhebber. Wij spelen blues in de ruimste zin met een scheutje rock en jazz. Het repertoire bestaat zowel uit eigen composities, als zelf gearrangeerde nummers van de grote blues & Roots artiesten van alle tijden in verschillende stijlen. Het gitaarspel is geinspireerd door Robert Johnson, Muddy Waters tot aan Eric Clapton en de Stones. De bluesmondharmonica met de melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke blues geluid van vertrekkende stoomtreinen en voort denderende wagons. In een semi-akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joints. Onze missie is om het geluid van de “oerblues” weer terug te brengen en te verspreiden.

The Vintage Brothers zijn; Jan van Rijn: Gitaar – Zang – Voettamboerijn. Rien van Rijn: Mondharmonica – Zang – Gitaar – Voetstompkickdrum

sep
6
zo
Creepin’ in @ Café Mie Pieters
sep 6 @ 15:00
Creepin' in @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Creepin ’in brengt muziek uit het Amerikaanse folk- country- en blues- repertoire waarin driestemmige zang centraal staat. Verstilde intimiteit en energieke songs maken het tot een compleet en sfeervol optreden. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Fleetwood Mac en Tom Waits krijgen door de zang, gitaar, basgitaar en percussie een eigen geluid.

Paul Hagenaars gitaar, Louise Donker zang, Marleen Achten zang en viool en Greet Vervoort basgitaar en zang.

Voor meer informatie ga je naar de Facebook pagina van Creepin’ in.