Calendar

apr
12
zo
Moonglow @ Café Mie Pieters
apr 12 @ 15:00
Moonglow @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

De sexy, jazzy sound van Moonglow
Moonglow is all about jazz, groove and dance. Authentieke jazzklanken mixen moeiteloos met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zangeres Marianne bespeelt het publiek met haar vocalen en presence. Zomaar wat opmerkingen uit de media: “Een stem weggelopen uit de jaren dertig” en “het plezier spat er vanaf.” Van jong tot oud, iedereen valt voor deze sexy en unieke sounds. Moonglow speelde al op jazz festivals in heel Nederland: van Amstelveen tot Breda, van Wageningen tot Maastricht. Een groot publiek voelt zich aangetrokken tot Moonglows tijdloze muziek.

Ervaren muzikanten
De muzikanten beschikken over een flinke dosis ervaring. Zo hebben gitarist Jos en zangeres Marianne al eens de grote zaal van Paradiso aan het dansen gekregen. Saxofonist Douwe studeerde sax aan het conservatorium van Arnhem en begeleidde bekende jazz-zangeressen als Denise Jannah en Dorona Alberti (Gare du Nord).

De Volkskrant: De muzikanten van deze Nederlandse band zetten samen een dijk van een sound neer: moderne liedjes met een vleugje oude jazz.
Bram Schouten, programmeur Meerjazz: “Deze band speelde de sterren van de hemel.”

Bezetting:
Marianne van den Bergh – vocals
Jeroen Oosterbos – drums
Douwe Laansma – tenor en sopraan sax
Jos van de Gruiter – gitaar en samples

Links:
http://www.moonglowmusic.nl (muziek, foto’s, video)
https://www.facebook.com/moonglowgrooves
https://soundcloud.com/moonglow_music (muziek)
https://youtu.be/hZNvMfjYJss (promo video)
https://youtu.be/5rM6odUB-J8 (korte live video)

mei
17
zo
Tuff Enuff Acoustic @ Café Mie Pieters
mei 17 @ 15:00
Tuff Enuff Acoustic @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Op zondag 17 mei treed Tuff Enuff Acoustic bij Mie Pieters. Aanvang 15.00 entree gratis

De muziek beweegt zich tussen blues/rock/pop/country/jazz en latin. Ze laten zich niet beperken tot één muziekstijl zodat je tijdens een optreden de meest verrassende stijlen langs zal horen komen. Herkenbare covers en eigen werk met een hoog ‘aha’ gehalte en een Brabants Blues-sausje. Onder de noemer ‘het hoeft niet hard te gaan om leuk te zijn’ spelen ze op een aanvaardbaar geluidsnivo. De muziek is toegankelijk voor een groot en divers publiek, voor dinerdates/ kleine kroegen / prive-feesten.  

Tuff Enuff Acoustic stond onder meer op ‘t bluesfestival in Oosterhout, bluesfestival Big Rivers in Dordrecht en Jazzfestival in Breda.  

Marcel is 44 jaar, een niet-stijlgebonden songwriter en heeft honderden songs op z’n naam staan (zie ook Youtube), zat voorheen in TisNieAnders en Cool Runnings uit Tilburg. Ad Dijkers is 57 jaar en heeft ervaring in diverse bluesbands en zat eerder in Dipstick Blues Confederence. Ferdinand Schmutzer ook wel BBB (beste bassist v. Brabant) speelt eigenlijk overal in en rond Brabant en Zuid-holland (o.a. Windmill BigBand, Kuifje en Kornuiten).

jun
21
zo
The Magical History Tour @ Café Mie Pieters
jun 21 @ 15:00
The Magical History Tour @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

The Beatles gaan nooit vervelen…

Op zondag 21 juni vaderdag. The Magical History Tour bij Mie Pieters. Aanvang 15.00 entree gratis. Verras jullie vaders!!!

The Magical History Tour giet het repertoire van The Beatles in een eigentijdse jas. Hier wat strakker, daar wat steviger en af en toe een vocaal extraatje, maar je zult altijd The Beatles blijven horen. The Magical History Tour doet dat al tien jaar op Nederlandse en Belgische podia van muziekcafés en festivals.

De kroon op het werk is op 9 maart 2019 gezet, toen de band was uitgenodigd om in The Cavern in Liverpool te spelen, de club waar The Beatles in de beginjaren zestig hun naam vestigden. Ze traden er bijna driehonderd keer op. Daarna groeide The Cavern uit tot een bedevaartsoord voor elke rechtgeaarde Beatlesliefhebber.

The Magical History Tour speelde in Liverpool de hits uit de begintijd van The Fab Four en het doorwrochte studiowerk uit de latere periode en doet dat ook nu. Aangevuld met minder bekend werk uit beide perioden. Minder bekend, maar niet minder boeiend.

Jan van Riet zang,
Bart van Oort gitaar en zang,
Tini Boer gitaar en zang,
Han Verbakel basgitaar en zang,
Jacques Boer drums en géén zang

jul
19
zo
Vintage Brothers @ Café Mie Pieters
jul 19 @ 15:00
Vintage Brothers @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Op zondag 19 juli de Vintage Brothers Bij Mie Pieters. Aanvang 15.00 uur entree gratis.

The Vintage Brothers is een uniek bluesduo. Sinds 2004 treden we op in kroegen, lokalen, festivals en zelfs huiskamers van en voor de bluesliefhebber. Wij spelen blues in de ruimste zin met een scheutje rock en jazz. Het repertoire bestaat zowel uit eigen composities, als zelf gearrangeerde nummers van de grote blues & Roots artiesten van alle tijden in verschillende stijlen. Het gitaarspel is geinspireerd door Robert Johnson, Muddy Waters tot aan Eric Clapton en de Stones. De bluesmondharmonica met de melodieuze solo’s wisselt hij af met het authentieke blues geluid van vertrekkende stoomtreinen en voort denderende wagons. In een semi-akoestische setting waant het publiek zich in een originele Juke Joints. Onze missie is om het geluid van de “oerblues” weer terug te brengen en te verspreiden.

The Vintage Brothers zijn; Jan van Rijn: Gitaar – Zang – Voettamboerijn. Rien van Rijn: Mondharmonica – Zang – Gitaar – Voetstompkickdrum

sep
6
zo
Creepin’ in @ Café Mie Pieters
sep 6 @ 15:00
Creepin' in @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Creepin ’in brengt muziek uit het Amerikaanse folk- country- en blues- repertoire waarin driestemmige zang centraal staat. Verstilde intimiteit en energieke songs maken het tot een compleet en sfeervol optreden. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Fleetwood Mac en Tom Waits krijgen door de zang, gitaar, basgitaar en percussie een eigen geluid.

Paul Hagenaars gitaar, Louise Donker zang, Marleen Achten zang en viool en Greet Vervoort basgitaar en zang.

Voor meer informatie ga je naar de Facebook pagina van Creepin’ in.