Calendar

jun
23
zo
SaYezz @ Café Mie Pieters
jun 23 @ 15:00
SaYezz @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

‘Five ladies of jazz’ die elk hun sporen in de muziek hebben verdiend. Met afzonderlijke ervaring in verschillende zangproducties hebben zij de handen én stemmen ineengeslagen en vormen ze samen de vocal group SaYezz.

Het repertoire typeert zich het beste als ‘close harmony met een jazzy sound. Pure vocal jazz wordt afgewisseld met een enkel popnummer. Maar ook daarover giet SaYezz een jazzy sausje.

jul
7
zo
Sweet Mary Jane @ Café Mie Pieters
jul 7 @ 15:00
Sweet Mary Jane @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Sweet Mary Jane, samen meer dan 100 jaar op het podium, een power-trio geformeerd rond frontman Fred van Willigen. De band is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock uit de jaren 60 en 70.

De band maakt al een aantal jaren naam in de blues-scene en staat stevig genoteerd als op 1 na meest geboekte blues-act van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation).

Covers van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix maar inmiddels ook een groot aantal eigen songs. In september 2018 is de EP Underwater World in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs vele radiostations.

Fred, op de gitaar en zang, speelt al 50 jaar in bands en speelde o.a. in voorprogramma’s van Golden Earring, Sandy Coast, Rory Gallagher en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP (Jimi Hendrix coverband) (Rotterdam), was hij te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek. Nu is Fred naast Sweet Mary Jane nog actief bij The Headless Roosters en Room Six.

Ton, op de Bas en zang, speelt al 40 jaar in diverse bands waarvan de laatste 20 jaar regelmatig met Fred samen bij o.a. Blue Spirit, EXP, Monterey, Headless Roosters en nu Sweet Mary Jane.

Lars, op de Drums en zang, de Benjamin van het gezelschap. Student aan het conservatorium van Haarlem. Speelt al 14 jaar in diverse bands, is een veel gevraagde sessiemuzikant en drumleraar.

Zodra de mannen het podium betreden ontstaat er een wervelende show waar de energie vanaf spat. Ze houden niet van ingewikkeld, het motto is “All You Can Eat”.

jul
18
do
Grenzen-Loos Eten @ Café Mie Pieters
jul 18 @ 19:00
Grenzen-Loos Eten @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

“Grenzen-Loos eten” is een initiatief van Mie Pieters.

In ons land wonen vluchtelingen die na het verkrijgen van een verblijfsvergunning gaan wonen en werken in Nederland en worden onze buren.

Maar over het algemeen kennen we deze nieuw buren niet. We komen ze niet vaak tegen in ons dagelijks leven en gaan niet actief naar hen op zoek.

Dit kan anders. Daarom organiseert Mie Pieters elke twee maanden een interculturele avond.

Vluchtelingen en vrijwilligers zullen samen een avondvullend programma samenstellen in ons café. Er wordt een maaltijd gekookt uit het land van herkomst, er wordt muziek gemaakt, verhalen verteld etc. Ook zullen er elke avond tolken aanwezig zijn, zodat er onderling gecommuniceerd kan worden tussen de vluchtelingen en andere gasten.

Het doel van deze avonden is: is ontmoeting en interactie.

Voor de avond betaalt u €17,50 exclusief de drankjes. Aanvang is 19.00 uur en reserveren is noodzakelijk. Mail naar info@miepieters.nl en u krijgt een bevestiging.

jul
28
zo
Happy Dees & The Magnets @ Café Mie Pieters
jul 28 @ 15:00
Happy Dees & The Magnets @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Happy Dees & The Magnets…

Is een gezellig en prettig gestoord vrienden clubje uit Tilburg. De mannelijke bandleden hadden zo’n aantrekkingskracht op Dees dat het al snel duidelijk was: een nieuwe band! Happy Dees & The Magnets. De band speelt muziek in een akoestische setting bestaande uit zang, bas, gitaar en sax. De beleving van de optredens van Happy Dees is gezellig, levendig en sfeervol te noemen. De covers die langskomen zijn júist de liedjes die niet in de top-10 staan, maar daardoor zeker een verrassing zijn voor het oor.

Of het nu gaat om een optreden in de huiskamer, bruin café, of al varend op een boot.
Een kleine greep uit ons repertoire, zijn covers van ondermeer Dolly Parton, Anne Brun, Janis Joplin, Sarah Jarosz, Stef Bos.

Laat je verrassen door Dees, Corné, Hans en John.

aug
4
zo
The Magical History Tour – Eerbetoon aan The Beatles @ Café Mie Pieters
aug 4 @ 15:00
The Magical History Tour - Eerbetoon aan The Beatles @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

History…? The Beatles zijn geschiedenis. The Magical History Tour houdt die geschiedenis levend met het spelen van Beatles-repertoire. In deze tijd geplaatst en gespeeld met dezelfde passie als The Fab Four!
Op de setlist staan de grote hits én de ‘B-kantjes’ uit de eerste jaren toen The Beatles de wereld veroverden, hysterisch gillende fans hun concerten overstemden en de ‘Beatle Mania’ een absoluut hoogtepunt bereikte. Het eerbetoon van The Magical History Tour aan The Fab Four strekt zich ook uit over de jaren die daarop volgden met composities van Lennon en McCartney én George Harrison van de albums Sgt. Peppers, The White Album, Abbey Road en Let it be, waarmee The Beatles zelf nooit op het podium hebben gestaan.

The Magical History Tour wordt gevormd door Beatlesfans van het eerste uur: Jan van Riet (zang), Tinus Boer (slaggitaar en zang), Bart van Oort (sologitaar en zang), Han Verbakel (basgitaar en zang) en Jacques Boer (drums).

Kom zondag 3 juni dus naar Mie Pieters voor dit magische optreden, bij mooi weer buiten op het terras!

aug
17
za
Zomerfeest 2019 @ Café Mie Pieters
aug 17 @ 16:00

Op zaterdag 17 augustus organiseert café Mie Pieters wederom zijn eigen mini-zomerfestival in samenwerking met De Platenbus. Achter op ons sfeervolle tuinterras wordt een dansvloer gecreëerd waar je los kunt gaan op swingende muziek van de jaren ’30 tot de jaren ’80. De platenbus is een gezellig ingerichte brandweerauto. De dj weet dat swing en relaxed samen gaan.

Even uitblazen? Dan kun je terecht in onze knusse loungehoek onder het genot een vers gezette koffie van de koffiebar, een verfrissend (speciaal)biertje of een lekkere hap van de barbecue.

Er kan geswingd worden van 16.00 tot 0.00. Entree is gratis. Kom dus gezellig een dansje wagen bij Mie Pieters! Tot dan(s)!

sep
15
zo
Acoustic4 @ Café Mie Pieters
sep 15 @ 15:00
Acoustic4 @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Als 4 Oisterwijkse muzikanten, Linda, Mark, Jørgen en Gertjan, hebben we ruime ervaring in meerdere bands. In 2012 zijn we min of meer toevallig bij elkaar gekomen en dat klikte zo goed dat we besloten om samen verder te gaan.
We laten ons graag inspireren door de top 2000 aller tijden en spelen de bekende nummers dan op onze eigen manier.. Wij zoeken het liefste nummers uit die misschien minder voor de hand liggen, maar die toch direct appelleren aan het muzikale geheugen. Hoewel snellere nummers zeker ook tot ons repertoire behoren, voert onze muziek nimmer de boventoon. U kunt dus gewoon een gesprek voeren terwijl de heerlijke klassiekers op de achtergrond blijven komen.Wij genieten ervan wanneer de mensen in de zaal de melodieën herkennen en af en toe een refreintje oppakken. We houden ervan om mooie muziek te maken; 2 gitaren, drums en zang… relaxed zittend op een kruk.

okt
6
zo
Sugar Mama @ Café Mie Pieters
okt 6 @ 15:00
Sugar Mama @ Café Mie Pieters | Heukelom | Noord-Brabant | Nederland

Sugar Mama speelt sinds ’86 hun eigen soort blues, boogie, rock ‘n roll en aanverwante roots muziek. Op festivals (Oerol, Giethoorn en vele andere) en in talloze kroegen in binnen en buitenland, op radio en tv als echte liveband. Gewend aan lange nachten hebben zij voldoende covers achter de hand. Hun ware passie ligt echter bij het bewerken van oude, vaak akoestische blues en eigen werk.

De band bestaat uit: Bas de Jong, (voc,gitaar, mondharmonica, mandoline), Kris Hartman (voc, drums), Rene Merbis (gitaar) en Ton Tacke (bas).

Muziekkrant Oor schreef:
Een echte live band… Ziet kans de meest kale gymzaal in een gezellig zweterig hol om te toveren….

Donegal Live (Ierland):
This band proved that the blues, at least in Holland, is alive and kickin’…. If you want to boogie, check out Sugar Mama!

Voor meer info, agenda en video/audio kijk op www.sugarmama.nl